Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Pumpkin Season is begonnen, en naast dat je ze super leuk als decoratie kan gebruiken, zijn ze ook heerlijk om te eten! In deze blog vind je 5 leuke recepten met pompoen. Nu we toch allemaal binnen moeten blijven is het tijd om wat meer te experimenteren in de keuken.
En pompoen is eigenlijk een hele veelzijdige groente, die met zijn zacht zoete smaak en boterige textuur prachtig past bij veel andere ingrediënten. Dus ga een keer niet voor de soepvariant, maar laat je inspireren door de recepten die wij voor je hebben gevonden!
Wat een beauty, en nog heerlijk ook! Deze is vrij makkelijk te maken, en een lust voor het oog om op tafel te zetten. Serveer hem bij de borrel, of kruip er lekker mee op de bank met een film.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe dit in een kom.
Pel de rode uien en snijd deze in partjes. Voeg dit bij de pompoen.
Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak en de za’atar door de pompoen en uien. Kan je geen sumak en za’atar vinden gebruik dan oregano.
Rol de lap bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de groente over het bladerdeeg.
Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart.
Strooi ook de amandelen over de plaattaart.
Is er een gerecht veelzijdiger dan een curry? Er zijn oneindig veel variaties mee te bedenken, en natuurlijk is er dan ook een curry variant met pompoen!
Kook de pompoen blokjes in een ruime pan met water voor 10 minuten, of totdat ze zacht zijn en giet daarna af.
Bak ondertussen in een andere pan op medium vuur de ui in olie voor 5 minuten.
Pers er dan de knoflook over uit en voeg de gemberpuree toe. Bak 2-3 minuten mee.
Voeg de kaneel, kurkuma, chili, komijn, zout en garam massala toe en bak een minuutje mee.
Doe er de tomatenpuree bij en bak weer kort mee.
Voeg de kikkererwten toe en roer goed door. Laat de kikkererwten in de kruiden en tomatenpuree voor een paar minuten bakken.
Doe er dan de kokosmelk bij samen met de gezeefde tomaten en roer goed door totdat er een romige saus ontstaan.
Doe er de gekookte pompoen blokjes en boter bij en laat dit voor 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
Klaar is je curry! Serveer met rijst en/of naan. Koriander is er ook erg lekker bij.
Hartige taarten, wie is er niet gek op?! Dat kan ook niet anders, het woord 'taart' zit erin! De combinatie met de spinazie en feta geeft het een heerlijke nieuwe twist.
Ingrediënten voor een complete taart (circa 6 personen)
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.
Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.
Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.
Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het nog zacht is.
De regen tikt tegen de ramen, het is zondag. Je draait de kachel omhoog, en hebt zin om je eens uit te sloven voor de brunch. Goed nieuws, jij kan guilty free genieten van een lekkere stapel pannenkoekjes.
Ingrediënten voor 2 personen
Als je nog geen pompoenpuree hebt kook dan de stukjes pompoen eerst tot ze zacht zijn. Je kunt ze ook in de oven doen maar koken gaat sneller.
Meng de droge ingrediënten met elkaar. Kluts het ei en meng met de pompoenpuree en amandelmelk. Voeg dan al roerende met een garde het meel mengsel toe aan het pompoenmengsel.
Verwarm een koekenpan met wat olie of boter. Schep steeds kleine hoopjes van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoekjes belletjes krijgen en droger worden. Draai de pannenkoekjes dan om en bak nog een minuutje aan de andere kant. Ga zo door tot het beslag op is.
Verdeel de pannenkoekjes over 2 borden.
Garneer met Toppings naar keuze.
Brownies... Do we need to say more..? Bak deze glutenvrije kanjers voor bij de koffie, of zet eens een bakje brownies neer bij je favoriete collega die je nu niet kan zien omdat je moet thuis werken.
Springvorm: 16 x 16 cm of 20 x 20 cm
Ingrediënten:
Decoratie:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet alvast de springvorm in met wat kokosolie.
Snijd de pompoen in stukken en kook deze ongeveer 10 minuten totdat de stukjes gaar zijn. Giet het water af en laat het oranje goud afkoelen.
Doe de pompoen samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maak er een fluwelen beslag van.
Proef even of het beslag op smaak is en schenk dit smaakvolle goedje in de bakvorm. Verdeel de hazelnoten en de chocolade over het beslag. Ze trekken vanzelf in het beslag.
Schuif de bolide in de oven en bak deze in zo’n 30 a 35 minuten goudbruin. Wat zal het waanzinnig lekker ruiken in huis!
Laat dit koninklijke pareltje minimaal een halfuurtje afkoelen voordat je een koninklijk mes in deze fantastische verschijning gaat zetten.
Eet smakelijk en vergeet niet te genieten!