Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Over een paar dagen is het al Pasen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor Pasen? Wij hebben wat leuke ideeën en heerlijke recepten voor je verzameld voor een geslaagd paasweekend!
Over een paar dagen is het al Pasen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor Pasen? Wij hebben wat leuke ideeën en heerlijke recepten voor je verzameld voor een geslaagd paasweekend!
DIY: Paas chocolaatjes maken!
Delicious and cute! Mmm.. wij houden van chocola, wie is er niet weg van? Het is nog leuker om zelf aan de slag te gaan zodat je je eigen paas chocolaatjes kunt maken. Maar hoe maak je chocolade? Heel simpel: Shop de juiste ingrediënten in de supermarkt, steek je handen uit de mouwen and let’s go!
Om chocolade te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. Wat je nodig hebt is: suiker, volle melkpoeder, vanillearoma en zout. Wij leggen je in 6 stappen uit hoe je chocolade maakt.
Stap 1: Smelt de cacaoboter au bain-marie op heel laag vuur (Niet heter dan 50 °C) Snij de cacaoboter van te voren zodat het sneller smelt.
Stap 2: Voeg in kleine beetjes, terwijl je constant roert, de cacao toe. Ben je van plan om witte chocola te maken? Sla dan deze stap over.
Stap 3: Als de cacaopoeder in de cacaoboter is opgelost, kan je de suiker toevoegen. Doe dit wel voorzichtig met kleine beetjes.
Stap 4: Als de chocola is gesmolten begint het steeds dikker te worden. Voeg beetje bij beetje de melkpoeder toe. Melkpoeder wordt alleen in melkchocolade en witte chocolade toegevoegd. Voor pure chocolade sla je deze stap over.
Stap 5: Er zitten kleine korreltjes van de melkpoeder en de suiker in de chocolade. Voor een gladde structuur, kun je het beste de chocolade fijn malen in een vijzel.
Stap 6: Ben je tevreden met je zelfgemaakte chocolade? Dan kun je deze in de paas vormpjes gieten! Zet de chocolaatjes in de koelkast, haal ze na 1 uur uit de koelkast, et voilà!
Shop de paas chocoladevormpjes hier!
DIY: Banenpannenkoekjes
Zoals je misschien al weet houden wij van zoet! Deze bananenpannenkoekjes zijn niet alleen smakelijk maar staan ook supercute bij je paasontbijt. Volg de onderstaande zes stappen voor verrukkelijke bananenpannenkoekjes! Wat je nodig hebt: 1 banaan, 2 eieren, kokosolie &kaneel.
Stap 1: Pureer de banaan samen met de eieren tot een vloeibaar mengsel in de blender. Prak de banaan met een vork en voeg daarna de eieren toe met wat kaneel.
Stap 2: Smelt wat kokosolie in een koekenpan en schep met een lepel voorzichtig wat van het mengsel in de pan.
Stap 3: Laat het gerust uitlopen tot een klein rond pannenkoekje. (how cute!)
Stap 4: Zet het vuur niet te hoog, want de kans dat ze verbranden is groot omdat ze zo klein zijn.
Stap 5: Draai de pannenkoekjes tijdig om.
Stap 6: Beleg de pannenkoekjes met een vleugje honing of wat vers fruit.
Recept van Remko The Healthy Chef
DIY: Eimuffins
Houd jij liever van hartig? Deze eimuffins zijn behalve verrukkelijk, ook nog eens gezond! Naast dat is het ook nog eens een makkie om ze te bereiden. Kies zelf de ingrediënten die je toevoegt, wij doen het deze keer met kaas en ham. Wat je nodig hebt? 5 eieren, 3 plakjes schouderham, 3 plakjes naar wens, peper, zout en bieslook.
Stap 1: Allereerst verwarm je de oven voor op 180 °C. Ondertussen vet je een muffinvorm in met een beetje olie
Stap 2: Klop de eieren los in een kommetje en verdeel het mengsel over zes muffinvormpjes. Tijdens het bakken zal het ei omhoog komen, zorg er dus voor dat je de vormpjes niet te vol schenkt! Strooi wat peper en zout over de gevulde cupjes.
Stap 3: Snijd de kaas en de schouderham in kleine stukjes en verdeel deze over de gevulde eivormpjes.
Stap 4: Bak de eimuffins in het midden van de oven in ongeveer 15 – 20 minuten gaar.
Stap 5: Haal de muffins uit hun vorm en bestrooi ze met bieslook. Je bent klaar om ze uit te delen!
Dit recept komt van ohmyfoodness.nl
Xoxo Diordie