Vandaag besteld, is morgen in huis!
Gratis verzending bij besteding van €75,- of meer
Niet goed geld terug
Retourneren binnen 14 dagen!

10 tips voordat je een designer vintage bag koopt!

  • Geplaatst op
10 tips voordat je een designer vintage bag koopt!

Elke echte fashionista droomt van een mooie designer bag! Helaas zijn ze vaak ook heel kostbaar, daarom kan je het beste kijken naar een vintage bag. Oftewel een designer bag die al een eigenaar heeft gehad. Zo kan je vaak voor een leuke prijs toch met een mooie designer bag lopen! Daarbij zijn sommige vintage bags nog mooier dan de nieuwe collecties! En kan je zo altijd de kleur die jij zoekt wel vinden.

Invest in yourself!
Designer tassen zijn een investering in je zelf. Want vaak als je een designer tas koopt, en na een paar jaar dragen hem weer verkoopt maak je bijna geen verlies. Sterker nog bij Chanel tassen is de kans groot dat je zelfs nog winst kan maken! Zo is gebleken dat van alle investeringen ter wereld Chanel de beste investering is. Dit komt het een stabiele factor is en sinds het begin van het modehuis de prijzen alleen maar gestegen zijn. Zo kocht je voor €1000 euro een Chanel flapbag begin jaren 80, waar je nu zo’n €6000,- voor zou betalen. Dat is wat wij noemen een investering in geluk!

Okay je bent dus om! Je gaat een Designer bag kopen, maar wilt het liefst vintage kopen. Waar moet je dan op letten? Wij zetten onze 10 tips op een rij waar je op moet letten bij het kopen van designer vintage!

1. Waar ga je het kopen?
De belangrijkste tip van ons is: check je bron. Probeer websites als marktplaats en instagram te vermijden om een designer vintage tas te kopen. Lees over de website of winkel waar je het wilt gaan kopen. Heeft bijvoorbeeld een website ook nog een fysieke winkel, dan maakt het ze al vele mate legitter. Zijn er recensies van vorige klanten of andere verhalen op het internet over de site. Kijk bijvoorbeeld op sites als designervintage.nl, vesitaire collective, the next closet of l’etoile luxury. Ook bij Diordie.nl shop jij designer vintage die gecontroleerd zijn op authenticiteit.

2. Google your bag!
Oke imagine this, je hebt het internet een chanel tas gezien die helemaal jouw ding is. Maar ergens anders dan op die desbetreffende site kan je de tas niet vinden. Alsof er van dit model van 1 op de wereld is. Guess what? It’s a fake. Wij raden ook echt altijd aan om het model van de tas te googlen en van betrouwbare bronnen informatie af te halen, zoals formaat, materiaal, waar serial codes moeten zitten etc.

3. Vergelijk prijzen
Onderzoek bij aanschaf van vintage designer bag is echt super belangrijk. Zo ook bij de prijs. Google het model, kijk wat voor prijzen er online bij staan. Wat de status van die tassen zijn. Maar kijk ook naar andere modellen van de brand die jij wilt gaan kopen. Wat zijn daar de prijzen van. Wat was de nieuwprijs? En is de vraagprijs redelijk? Onze tip: Is de prijs te goed om waard te zijn, dan is het dat ook niet!

4. Heeft de tas een serie nummer?
Bij echte oudere vintage tassen zijn serie codes vaak vervaagt of helemaal niet aanwezig. Maar bij een nieuwere tas moet deze code wel aanwezig zijn. De code wordt gebruikt bij merken als Louis Vuitton en Chanel met als registratie als doel. Het vertelt hen wanneer en waar de tas is gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld controleren of de code klopt met het jaar waarin de tas uit is gekomen of is aangeschaft. Houd wel in je achterhoofd dat deze codes ook worden nagemaakt, dus dat dit niet per definitie zegt dat een tas authentiek is.

5. Kijk naar de typografie
Typografie op een designer tas is een heel makkelijk iets om te inspecteren. Het is namelijk zo dat bij designer tassen de letters altijd duidelijk te zien zijn. Ze liggen evenwijdig aan elkaar en er overlappen elkaar niet. Zo heb je bij een Louis Vuitton tas bijvoorbeeld dat de tassen zo worden gemaakt dat het LV nooit wordt afgesneden en dat het logo over de gehele tas evenwijdig aan elkaar is. Dus ook op andere vlakken en hoeken van de tas.

6. Bekijk het materiaal.
Designer tassen zijn vaak gemaakt van dure materialen. Deze hebben vaak door de kwaliteit ook een zwaarder gewicht. Daarom is een herkenbaar aspect in het onderscheiden van een echte designer tas en een neppe al herkenbaar aan het gewicht van de materialen. Is die namelijk heel licht, wat wellicht prettig klinkt, maakt de kans wel groter dat de tas niet echt is.

7. Kloppen de maten?
Zoals we eerder al benoemde is Google your best friend als het gaat over een designer tas online te komen. Zo is een goede tip om de maten te googlen en deze te vergelijken met de tas die je wilt aanschaffen. Houdt er wel rekening mee dat de 1 niet meet zoals de ander dus dat 1,5 cm verschil mogelijk is. Maar meer dan dat wordt wel verdacht.

8. Worden er accessoires bij geleverd?
Accessoires bij het kopen van een designer vintage tas zijn ook erg belangrijk om te bekijken. Denk hierbij aan een dust bag, authenticiteit kaartjes, een bon en de doos. Deze accessoires zijn net zo belangrijk om jouw te vertellen of de tas echt is of niet. Daarbij helpen deze accessoires ook voor het behouden van de waarde. Kijk ook naar het kaartje of alle teksten flawlessly geschreven zijn en mooi gecentreerd staan.

9. Volg jouw eigen gevoel!
Voelt het niet goed de aankoop van de designer tas? Is er iets wat jou zegt dat niet klopt of gewoon een gevoel in jouw buik, doe het dan niet! Wij geloven erin dat jouw lichaam je soms meer kan vertellen zeker wanneer onze ogen verliefd zijn geworden op een tas. Luister goed naar je eigen gevoel in de proces van het kopen van designer vintage!

10. Kies voor een veilige betaalmethode
Heb je alles onderzocht en wil jij jouw tas gaan kopen, maar ken je de betaalmethode niet dan raden wij dit ook af. Ga voor een betaalmethode die je kent of kijk naar eventuele betaalmogelijkheden die bekend staat om hun veiligheid. Het is eenmaal een groot bedrag wat je neer gaat leggen voor een tas dus daar mag je wel heel secuur mee om gaan! ;)

Hopelijk hebben deze tips jou geholpen bij de aanschaf van jouw designer vintage! Welke tas ga jij binnenkort kopen? Laat het ons weten in de comments!

Kijk voor verschillende designer vintage op https://www.diordie.nl/designer-vintage/

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vandaag besteld, is morgen in huis!
Gratis verzending bij besteding van €75,- of meer
Niet goed geld terug
Retourneren binnen 14 dagen!